Forunderligt med livets spiraler

Forunderligt med livets spiraler.

For 38 år siden var jeg en 12-års pige, som var vild med Jytte Abildstrøm, og drømte om at lave teater, ligesom hende.
En dag var hun forbi Aalborg, og spillede en børneteaterforestilling i lokalområdet, og jeg fik en aftale med hende om at møde hende efter forestillingen på skoleinspektørens kontor.

Jeg ville gerne i praktik hos hende og jeg ville gerne vide, hvordan man kunne blive skuespiller, og hun var venlig og gav mig god tid, så vi virkeligt kunne have en samtale sammen.
Men komme i praktik – det gjorde hun ikke i, men hun opfordrede mig til at blive ældre og søge ind på skuespillerskolerne, hvis det stadig var det, jeg ville, når jeg var blevet gammel nok.

Jeg blev gammel nok og prøvede at søge ind to gange landet rundt, men kom ikke ind.

Jeg flyttede hjemmefra og boede de første år hos en kvinde, som blev en af de gode mentorer, som man kan være heldig at løbe ind i. Hun gik i farverigt tøj, forfulgte sine mål, spillede musik og sang og lærte mig Alexanderteknik at kende. Hun var i mange år kapelmester for Jytte Abildstrøm på Riddersalen, min kære veninde Annelise Harrisøe, som døde alt for tidligt for år tilbage.

Jeg blev selv musiker, sanger, Alexanderlærer – nogen vil vel også sige farverig. Jeg fik modet til også at prøve mig af med at tegne og male og digte.

Trods et skrøbeligt sind har jeg alligevel formået at kaste mig ind i livet, og en af de ting, som giver det hele farve og mening – så er det som sådan en dag, som det blev i dag.

Jeg fejrede gudstjenesten i Himmelev i dag.

I sidste øjeblik før bedeslagene runder en stærkt rødhåret kvinde den nederste kirkebænk og sætter sig.

Det var Jytte Abildstrøm. Hun fejrede sin 80 års fødselsdag den. 25. marts og havde fået lyst til at gå i kirke – og hun ville gå ”præstegang”, som hun kaldte det. Hun gik til alters for første gang.

Efter gudstjenesten kom vi til at tale sammen, og vi fandt ud af, at vi har en masse ting til fælles.

Hun spurgte MIG om min mailadresse, og om vi måske kunne lave noget sammen en dag og om hun måtte henvise andre til mig.

Livet går i ring.

Jeg føler mig meget ydmyg.

Vi sad og hørte et fantastisk foredrag sammen om Astronomi og astrovidenskab om mørke pletter og Big Bang med Anja C. Andersen.

Anja har skrevet en bog sammen med Anna Mejlhede: ”Livet er et mirakel”. Jeg har skrevet et digt om en naturvidenskabsmand. Jeg sender digtet til Anja og får i gave tilbage deres bog.

Livet ER et mirakel!

Jeg har fået to nye venner i dag og lært noget om tålmodighed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑