Den lille hare

Den lille hare sad og gned sin snude med forpoterne.
Den var ked af det, for den følte sig helt alene i skoven.
Den kunne høre uglen tude mellem træerne. Det var ved at blive mørkt.
Den kunne ikke finde sin mor og alle var blevet væk.
Den turde ikke gå nogen vegne i frygt for, at den så ville blive endnu mere væk fra sin mor og sine søskende og den fortsatte med at sidde og gnide sin snude med forpoterne. Det hjalp ligesom på angsten og fik ventetiden til at gå. Men mor kom ikke. Måske havde hun slet ikke opdaget, at hun var væk?
Tanken gjorde den lille hare endnu mere bange, og den begyndte at trykke sig ned i jordbunden.
Den mærkede sit hjerte, som slog hurtigt og rastløst i brystet på den.
Den kikkede sig skræmt omkring for at se, og der var nogle farer omkring den og gned igen på sin snude og lukkede øjnene fast i og samlede ørene nede om kinderne.
Så lød en raslen i krattet tæt ved.
Den lille hare var ved at besvime af frygt og de kom til at stampe hårdt i jorden med det ene bagben. Det var meget uhensigtsmæssigt – for nu var den røbet. Uh. Den måtte løbe sin vej!
Den spærrede øjnene op og slog ørene ud og skulle lige til at hoppe afsted så hurtigt, den kunne, da den så ind i de blødeste og varmeste brune dådyrøjne og den blev helt rolig. Dådyr er ikke farlige og spiser den ikke.
Dådyret kikkede roligt på den, vendte sig halvt om og nikkede med hovedet i retningen af skoven, hvor haren nu kunne ane en sti, og den forstod, at dens mor befandt sig i den retning og at stien var sikker.
Tillidsfuldt sprang den op, smilede til dådyret og så det taknemmeligt ind i de bløde, brune øjne og sprang afsted med forventningsfuld fryd over snart at finde sin mor og sine søskende.

One thought on “Den lille hare

Add yours

  1. Kære Marlene.
    Sikke en dejlig, lille historie. Jeg fik også oplevelsen af, at historien også handler om, at på trods af, at man nogle gange ikke kan finde vej, så er der altid hjælp til at finde videre.
    Kh. Lone

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: