Stilletime i hjerterummet

Velkommen til Stilletime i Hjerterummet!

Du bydes indenfor i et stilhedsrum – hjertets katedral – som er realiseret med det formål, at børn og unge eller bare voksne, som gerne vil begynde en meditativ praksis med kristen bøn og stilhed til indre kontemplation, kan have et sted at gå hen for at møde stilheden og have muligheden for ro i en ellers travl hverdag.

Idéen med Stilletime i Hjerterummet fik jeg på en rejse til Rom i efteråret 2014, hvor et besøg i katakomberne uden for Rom spandt en rød tråd op gennem århundrederne mellem de første kristnes hemmelige gudstjenestefejringer og deres længsel efter at høre mere om Gud og lære det glade budskab om Jesus Kristus at kende.
Under coronakrisen blev det pludselig en udfordring at varetage konfirmandundervisningen, da alt blev lukket ned.
Så udsprang idéen med, at de unge nok havde mere brug for at få stilhed og ro ind i deres hverdag i hjemmene, som blev fyldt med online-undervisning og hjemmeopgaver.
Jeg tænkte, at de fik travlt nok med dette – og jeg åbnede denne gruppe, som du nu kikker med i (Hvis du klikker ind på linket nederst).
Mit ønsker er at gøre kristendommens indre praksis tilgængelig og vise, at vor kristne spiritualitet eller åndelighed er levende og nærværende for også vor tids etablerede Folkekirkes børne- og ungearbejde i feltet med kristendommens spiritualitet/åndelighed.

Det du finder her er vejledt stilhedsmeditation for børn og unge ved sognepræst Marlene Evensen, som er uddannet i retræteledelse med mangeårig erfaring i kristen spiritualitet og åndelig vejledning.
Siden gruppen blev oprettet har en lang række af vor åndelige vejledere fra Danmark – både folkekirkepræster med særfunktioner inden for retræteledelse og pilgrimsvandringer fundet deres vej ind her i gruppen.

Mit formål med gruppen er da blevet, at være et samlings punkt for de tilbud, som vi kan høste erfaringer af i den danske folkekirke og nu også ud fra en økumenisk forståelse, da vi alle – om vi er protestanter eller katolikker eller blot åndeligt søgende, kan lære mere om Gud gennem de praksisser, som du finder her.

Du vil møde forskellige måder at have meditations- og bønspraksis ud fra:

* IIgnatiansk spiritualitet

*Kristen meditation WCCM (World Community for Christian Meditation)

*Centrerende bøn

*Hjertebønnen

* Christfulness meditation

* Pilgrimsvandringer

Du får nyt om arrangementer, som du kan deltage i online eller ude i den virkelige verden, hvor vi også kan mødes i et fællesskab – for vi kan jo ikke leve uden at være med i fællesskaber!

https://www.facebook.com/groups/522021501842514/

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: